PREGLED SVIH VIJESTI PROJEKTA

Utjecaj 4.industrijske revolucije na radne odnose i socijalni dijalog - Zaključci i poruke konferencije

U okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“, koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda dana 26. rujna 2019. godine u organizaciji Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske održana je Konferencija "Utjecaj 4. industrijske revolucije na radne odnose i socijalni dijalog – Budućnost rada u grafičkoj, nakladničkoj djelatnosti i sektoru komunikacija, kao završna projektna aktivnost u navedenom projektu.

Smanjuje se broj radnih mjesta u sektoru, a prekarnost rada sve učestalija!

U okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“, koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda dana 26. rujna 2019. godine u organizaciji Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske održana je Konferencija "Utjecaj 4. industrijske revolucije na radne odnose i socijalni dijalog – Budućnost rada u grafičkoj, nakladničkoj djelatnosti i sektoru komunikacija, kao završna projektna aktivnost u navedenom projektu.

Konferenciju „Utjecaj 4. industrijske revolucije na radne odnose i socijalni dijalog u sektoru“

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske u okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“, koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda organizira međunarodnu (završnu) Konferenciju „Utjecaj 4. industrijske revolucije na radne odnose i socijalni dijalog u sektoru“ koja će se održati 26. rujna 2019. godine u Termama Tuhelj, Ljudevita Gaja 4, 49215, Tuheljske Toplice.

Radionica: Komunikacijski alati u funkciji kvalitetnijeg zastupanja interesa radnika

U okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“ koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, održane su do sada dvije radionice pod nazivom „Komunikacijski alati u funkciji kvalitetnijeg zastupanja interesa radnika“. Radionicu je vodio dr. Hrvoje Kenfelj, koji već tridesetak godina pruža konzultantske usluge na području organizacijskog razvoja, upravljanja organizacijskom kulturom i upravljanja ljudskim resursima.

Seminar: Socijalnim dijalogom do sigurnih radnih mjesta i boljih uvjeta rada

U okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“ koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u razdoblju od 22.-24. veljače 2019.g. u Mariji Bistrici održan je seminar za povjerenike radnika zaštite na radu, sindikalne povjerenike i članovima radničkog vijeća pod nazivom „Socijalnim dijalogom do sigurnih radnih mjesta i boljih uvjeta rada.“

Najava radionice Komunikacijski alati u funkciji kvalitetnijeg zastupanja interesa radnika

U sklopu Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“, šifra UP.04.2.1.03, a koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske za sindikalne povjerenike, povjerenike radnika za zaštitu na radu, članove radničkog vijeća i ostale aktivne sindikalne predstavnike organizira radionicu „Komunikacijski alati u funkciji kvalitetnijeg zastupanja interesa radnika“.

Izrada priručnika iz područja zaštite na radu

U sklopu Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“, šifra UP.04.2.1.03, a koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske, izrađuje priručnik u kojem će se pokriti područja iz zaštite na radu.

Seminar: Socijalnim dijalogom do sigurnih radnih mjesta i boljih uvjeta rada

U razdoblju od 22. do 24. veljače 2019. godine u Mariji Bistrici održali smo jedan u nisu seminara za naše sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjerenike radnika zaX zaštitu na radu u okviru projekta "Dijalog i znanje napredak grade" koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Tema seminara bila je "Socijalnim dijalogom do sigurnih radnih mjesta i boljih uvjeta rada“.

Radionica: Komunikacijske vještine kao ključan preduvjet za bolji socijalni dijalog

U okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“ koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, održane su tri radionice pod nazivom „Komunikacijske vještine kao ključan preduvjet za bolji socijalni dijalog“. Radionicu je vodio dr. Hrvoje Kenfelj, koji već tridesetak godina pruža konzultantske usluge na području organizacijskog razvoja, upravljanja organizacijskom kulturom i upravljanja ljudskim resursima.

Radionica "Komunikacijske vještine kao ključan preduvjet za bolji socijalni dijalog" - Donja Stubica

U razdoblju od 30.11. – 1.12. 2018. godine u Hotelu Terme Jezerčica održana je treća radionica u projektu "Dijalog i znanje napredak grade" koji se u potpunosti financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda" na kojoj su sudjelovali naši sindikalni povjerenici i članovi radničkog vijeća iz naših podružnica.

Radionica "Komunikacijske vještine kao ključan preduvjet za bolji socijalni dijalog" - Selce

U razdoblju od 16.-18.studenoga 2018. godine u Selcu u Hotelu Marina održana je druga, od ukupno tri predviđene radionice u okviru teme "Komunikacijske vještine kao ključan preduvjet za bolji socijalni dijalog" na kojoj su sudjelovali sindikalni povjerenici i članovi Radničkoga vijeća u Tisku d.d.

Radionica "Komunikacijske vještine kao ključan preduvjet za bolji socijalni dijalog"

U razdoblju od 26.- 28. listopada 2018. godine u Primoštenu održavamo prvu radionicu o temi: Komunikacijske vještine kao ključan preduvjet za bolji socijalni dijalog”, koju održavamo kao jednu od projektnih aktivnosti u Projektu “Dijalog i znanje napredak grade”, koji je u potpunosti financiran sredstavima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Distribucija priručnika

Priručnici „Osnove pravilnih načina rada i rukovanja teretima u grafičkoj industriji“ polako pronalaze put do radnika, odnosno članova Sindikata grafičara. Podijeljeni su članovima u podružnici Istragrafika u Rovinju, te članovima u Gradskoj tiskari Osijek.

Osnove pravilnih načina rada i rukovanja teretima u grafičkoj industriji

Izrada priručnika „Osnove pravilnih načina rada i rukovanja teretima u grafičkoj industriji“ je u završnoj fazi. Cijeli sadržaj priručnika je izrađen, te se dovršavaju posljednji detalji u grafičkoj obradi.

Održan sastanak sa Zavodom za unaprjeđenje zaštite na radu - Uskoro novi priručnik o zaštiti na radu

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je 30. kolovoza 2018. godine održao radni sastanak sa ravnateljem Zavoda za unaprjeđivanje zaštite na radu Vitomirom Begovićem i njegovim suradnicima kako bi se dogovorile daljnje aktivnosti na provedbi projektnih aktivnosti u okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Posjet firmama u cilju istraživanja

U okviru projekta Sindikata grafičara „Dijalog i znanje napredak grade“ koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske Unije, nastavili smo obilaženje naših podružnica. Predstavnice Zavoda za unaprjeđenje zaštite na radu i doc.dr.sc. Josipa Nakić s Kineziološkog fakulteta u dva tjedna su posjetile poslodavce – Bakrotisak, Agencija za komercijalnu djelatnost, Radin print, Istragrafika, Vjesnik i Tisak.

Dijalog i znanje napredak grade - Tuheljske toplice 18.-20. svibnja 2018.

U okviru Projekta „Dijalog i znanje napredak grade“, koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz sredstava Europskog socijalnog fonda od 18. do 20. svibnja 2018. godine u Tuheljskim toplicama održali smo prvu našu projektnu aktivnost, tj. seminar za naše sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu o temi „Primjena ZOR-a s fokusom na unapređenje razine radnih prava“. Na seminaru je sudjelovao ukupno 71 predstavnik iz sljedećih sindikalnih podružnica: Tiska, Gradske ti

Dijalog i znanje napredak grade

Projekt Dijalog i znanje napredak grade, krenuo je u punu provedbu prvim seminarom naziva Primjena Zakona o radu s fokusom na unapređenje razine radnih prava, na kojem je od 18. do 20. svibnja ove godine u Tuheljskim toplicama prisustvovalo 70 sindikalnih povjerenika, članova radničkih vijeća, predstavnika radnika za zaštitu na radu i članova našeg Sindikata. Ako je suditi po početku, Projekt će biti uspješan.

Potpisivanje ugovora

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić je 29. ožujka 2018. godine uručio 15 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni Poziv „Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“ u okviru OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Vrijednost dodijeljenih ugovora je 16.996.070,58 kuna, a namijenjeni su financiranju aktivnosti jačanja i razvoja socijalnog dijaloga.

Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske, Aleksandra Brešćenskog 4, 10000 Zagreb

Telefon: +385 1 4501 – 470   ///   Mail: sindikat-graficara@zg.htnet.hr   ///   Radno vrijeme: Pon – Pet, 08:00 – 16:00